Hem

Hålaxelmotorer

 

GAPOSA är ett familjeägt företag som genom årtionden etablerat sig som en ledande aktör inom motorisering av portar, dörrar, jalusier och snabbrullportar. Fallsäkringar som är ett krav

i vissa miljöer är också en given produkt i erbjudandet. Via egen design och patenterade lösningar sker all produktion i egna fabriker i Fermo, Italien vid Adriatiska havet.

 

 

SIDONE hålaxelmotorer

GAPOSAS´s hålaxelmotorer är utrustade med en självbromsande maskväxel och inte en elektromekanisk broms. Den självbromsade maskväxeln är i princip outslitlig och bidrar till en hög driftsäkerhet och en underhållsfri drift. Sidone motorn finns även med integrerad fallsäkring dessa är speciellt lämpade för jalusier, portar och industriella fönsterluckor där personpassage kan förekomma. Alla motorer har manuell nödmanöver avsedd att användas vid strömavbrott, motorerna är även utrustade med integrerade gränslägesbrytare.

Sidone är tillverkad enligt EU produktstandarder EN 13241-1 för portar och EN 12453 säkerhet för motordrivna portar.

 

Styrutrustningar

För att förenkla och underlätta installation av en motor har en speciell styrningsserie med tillhörande kringutrustning tagits fram med bl.a. snabbkopplingar mellan motor och styrenhet och fjärrstyrnings modul med pluggin. Vi har styrningar som tillgodoser de flesta kunders behov, allt ifrån en enkel 1-fasstyrning till 3-fasstyrning med alla nödvändiga säkerhetsfunktioner till en avancerad frekvensstyrning för de mest krävande applikationerna.

 

Fallsäkringar

Vid personpassage där rasrisk kan förekomma på grund av motorhaveri är installation av fallsäkringar alltid ett krav. En mekanisk broms blockerar och förhindrar ett ras om en plötslig acceleration uppstår. GAPOSA´s fallsäkringar är utrustade med en patenterad 

stötdämpar system och en mikrobrytare för att koppla ur elen till motor när bromsen låses.

Alla fallsäkringar från GAPOSA följer EU standarder som EN 12604 och EN 12605.